Beleggen met DEGIRO

Als je eenmaal zover bent dat je wil gaan beginnen met beleggen is de eerste stap het kiezen van de juiste broker. Een bekende speler op de Nederlandse markt is dan ook DEGIRO. Of dit ook voor jou de meest geschikte online broker is, dat lees je hier.

Beleggen tegen lage tarieven

Waar niet iedere beginnende belegger stil bij staat is de manier waarop een online broker zijn geld verdiend. Maar iedere keer wanneer je aandelen koopt of verkoopt rekent de broker hiervoor kosten, het tarief van de broker. Het is belangrijk deze kosten in acht te houden, want of je nu een daghandelaar bent of juist belegt voor de lange termijn, een klein verschil in deze tarieven kan je winst maken of breken.

Gelukkig zit je in dit geval bij DEGIRO goed, want hier beleg je tegen zoals ze het zelf zo mooi verwoorden: ‘Ongekend lage tarieven’.

Op bovenstaande afbeelding zie je alvast een kort overzicht van enkele tarieven van DEGIRO. Wat meteen opvalt is dat je op de ETF’s uit de kernselectie en dat zijn er stiekem best een aantal, géén tarief geldt. Dit in tegenstelling tot de kosten die enkele andere aanbieders rekenen. Overige kosten kunnen hierop wel van toepassing zijn, bijvoorbeeld de beheerskosten van de ETF of eventuele kosten voor het beleggen op buitenlandse beurzen.

Andere brokers

Liever ook nog wat andere brokers bekijken voordat je een keuze maakt? Via de volgende links lees je je in over de voor- en nadelen van twee andere aanbieders.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Tegenover de kans dat je inleg meer waard wordt, bestaat de kans dat dit niet zo is of je je inleg deels of zelfs helemaal verliest. De mate van risico verschilt per belegging.

Een overzicht van de tariefkosten van ETF's bij DEGIRO vergeleken met enkele andere aanbieders.

Over het hoe en waarom van beleggen in ETF’s lees je hier meer.

Een overzicht van de tariefkosten van aandelen bij DEGIRO vergeleken met enkele andere aanbieders.

Handelen op verschillende platformen

Handelen kan zowel vanachter je laptop als vanaf je smartphone of tablet of allemaal met het overzichtelijke platform van DEGIRO. Een functie die ik zelf erg handig vind is het aanmaken van lijsten met favorieten, waarbij je notities toe kunt voegen. Op deze manier kun je websites, nieuwsartikelen of beleggingstips koppelen aan de beurzen die je volgt.

Een overzicht van de verschillende platformen waarop DEGIRO draait.

Via de app blijf je eenvoudig op de hoogte in de bedrijven en aandelen waarin je belegt. Zo lees je het laatste nieuws, bedrijfsprofielen, dividend data, actuele bied en laat koers (vraag en aanbod) van de aandelen en natuurlijk de huidige en historische koers.

Beleggersacademie

Een ander groot voordeel van DEGIRO is dat het platform zowel eenvoudig in gebruik is voor de beginnende belegger, met een overzichtelijke intuïtieve bediening. Maar dat naarmate je meer bedreven raakt in het beleggen er ook zeker uitgebreidere mogelijkheden zijn zoals het gebruik van een stoploss, trailing stop en andere mogelijkheden. Hoe dit allemaal werkt hoef je gelukkig niet helemaal zelf uit te vinden, zo is er op de website van DEGIRO een heuse Beleggersacademie waar je de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Ontwikkel jezelf tot een echte belegger doormiddel van de Beleggersacademie

Verkozen tot beste online broker van Nederland

In zeer veel onderzoeken komt DEGIRO als beste uit de bus, volgens een vermelding op hun eigen website: in ruim 80 internationale brokeronderzoeken. Zo scoren ze niet alleen in Nederland erg goed maar ook in de ons omringende landen zoals: Duitsland, Spanje, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk en Zweden komen ze goed naar voren.

Een kort overzicht DEGIRO de afgelopen jaren is beoordeeld.

Mocht je ondertussen overtuigd zijn geraakt en een account aan willen maken bij DEGIRO, dat kan via onderstaande knop.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.