Bespaar tijd en geld door nu je kabel op te zeggen!

De eerste reactie die ik van veel mensen krijg wanneer ik ze vertel dat ik geen kabeltelevisie heb is er één van verbazing. Toch is het zo, ondertussen alweer ruim twee jaar en ik mis er niets aan. Net of je anno 2019 nog kabel nodig hebt om bij te blijven.

s’Ochtends op het werk kan ik daardoor niet mee praten over de recente ontwikkelingen in Temptation Island, maar met dit ‘gemis’ valt gelukkig goed te leven.

Alternatief voor de kabel

Geen kabel wil ook niet zeggen dat je compleet afgesloten bent van films, series en documentaires. Hiervoor heb ik wel een Netflix account, de NPO Start app en YouTube ter beschikking. Deze stream je eenvoudig naar je televisie of via Chromecast of via een Android TV box.

Naast de financiële besparing bespaar ik mezelf ook een hoop ergernis door zo’n 90% van de uitgezonden reclames op televisie te vermijden. Helemaal ontkom je hier niet aan, tenzij je enkel Netflix kijkt, omdat zowel NPO Start als YouTube in (beperkte mate) ook reclame tonen.

Kosten van je Alles-in-Eén Pakket

Nu kun je natuurlijk de kabelproviders vergelijken en allicht dat je hier één en ander op kunt besparen. Maar wees eens eerlijk, wanneer heb je voor het laatst nu echt aandachtig televisie gekeken? Waarschijnlijk staat het kastje het merendeel van de tijd aan als ijdele achtergrondvulling terwijl je met iets anders bezig bent.

Een gemiddeld Alles-in-Eén Pakket kost je ergens tussen de € 50 en 65,- per maand. Ga maar na, iets rond die koers betaal jij ook iedere maand. En daarnaast heb je nog je Netflix abonnement, waar je waarschijnlijk toch al het merendeel van de tijd naar kijkt.

Besparing

Zelf zit ik al ruim 2 jaar als klant bij T-Mobile Thuis, waar ik enkel het internetpakket afneem, de totale kosten hiervoor bedragen slechts € 31,- per maand. Wat in mijn geval dus een besparing opleverde van € 34,- per maand en dus oploopt tot een besparing van maar liefst € 408,- per jaar.

Buiten de financiële besparing houdt je per dag ook nog wat extra vrije tijd over waarin je iets voor jezelf kunt doen. Zo gaan er rustig dagen voorbij waarin de tv niet aan gaat of enkel muziek afspeelt via YouTube als achtergrond geluid.

Fanatieke sportkijkers

Nu zullen de trouwe sportkijkers onder jullie zeggen dat ze niet zonder hun aanvullend kabelpakket kunnen omdat hier de voetbal en formule 1 op uitgezonden worden.

Dergelijke wedstrijden kun je ook kijken bij je vrienden die hun kabelabonnement niet willen opzeggen. Is waarschijnlijk nog een stuk gezelliger ook en voor het bedrag wat je jezelf bespaart kun je daar best eens een krat bier en zak nootjes mee naartoe nemen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.