Het geld besparen stappenplan voor luie mensen

Onlangs heb ik op amper vier uur tijd € 1200,- bespaard. Wat neer komt op een netto uurloon van € 300,-  

En het mooiste is dat jij dit zeer waarschijnlijk ook kunt!  Compleet legaal en zonder (al teveel) moeite. Hoe je dat doet leg ik je hieronder uit.

Vergelijken en overstappen

Een manier om geld te besparen is om met enige regelmaat je vaste lasten onder de loep te nemen en over te stappen. Ongemerkt gaat een groot deel van je inkomen op aan uitgaven als gas/water/licht, verzekeringen en allerlei abonnementen.

Veel van deze dingen zijn noodzakelijk, niemand wil immers s’avonds thuis komen in een koud huis zonder elektriciteit. Maar dat betekent ook niet dat je hier teveel voor moet betalen.

Deck , een nieuwe goedkopere manier van verzekeren.

Verzekeringen

Hetzelfde geldt voor al de verzekeringen die je hebt lopen. Wanneer ben je voor het laatst van auto-, inboedel- of opstalverzekering verandert?

Niet he? Dat begrijp ik, dat is ook iets wat eigenlijk maar weinig mensen doen omdat het gewoonweg saai is.  In dezelfde tijd kun je ook lekker uit eten gaan of een paar series op Netflix kijken.

Maar geloof me, het loont de moeite en sinds de komst van online overstap- en vergelijkingssites is het makkelijker als ooit te voren.

De meeste gemakkelijke manier om hierop te besparen is Deck, deze nieuwe verzekeringsmaatschappij gooit het over een compleet andere boeg, door al je verzekeringen in één polis onder te brengen, met eigen risico en daardoor een laag maandelijks bedrag! Meer over Deck verzekeringen lees je dan ook hier.

Liever op de ouderwetse manier één voor één overstappen, kijk dan eens op een van de deze sites en zie hoeveel jij kunt besparen:

De enige tijd die het je kost is, is de tijd van het vergelijken, het daadwerkelijk overstappen is niets meer als je persoonlijke gegevens invullen.

Mijn berekeningen:

Recentelijk heb ik dit zelf nog gedaan en op een middagje heb ik € 70,- per maand weten te besparen op m’n auto-, doorlopende reis- en inboedel- en opstalverzekering weten te besparen.

Even wat snel rekenwerk:

Dit heeft me in totaal iets van 3 uur gekost, maar hierdoor bespaar ik dus: 12 x € 70,- = € 840,- per jaar.

€ 840 / 3 uur werken = € 280 per uur! Een meer dan prima netto uurloon, dacht ik zo.

Totale besparing

€ 840,- + € 365,- = € 1205,- / 12 maanden = ruim € 100,- netto besparing per maand ten opzichte van je oude situatie en dat voor amper 4 uur werk.

Oftewel ruim € 300,- netto per uur!

Enthousiast geraakt en ook aan het besparen geslagen? Of heb je zelf nog gouden tips die je graag wilt delen? Laat het me weten.

Energieleverancier

Hetzelfde geldt voor je energieleverancier.

Hierbij geldt het zelfs nog meer, want buiten het feit dat de ene leverancier hetzelfde product voor een andere prijs levert, hebben ze ook allemaal een soort van welkomstkorting voor nieuwe klanten. Ieder jaar overstappen loont dus de moeite.

Vorig jaar maart ben ik zelf nog overgestapt, hierbij gaf ik m’n jaarlijks (geschat) verbruik op en mijn nieuwe leverancier was per maand € 20,- al goedkoper als de oude. Dit is dus 12 x € 20,- = € 240,- besparing, daarnaast hadden ze een welkomstkorting van € 125,-.

Dit word in mindering gebracht op je je jaarrekening, dus dat voordeel heb je dus pas na 12 maanden. Maar goed wat in het vat zit, verzuurd niet.

€ 240,- + € 125,- = € 365,-

Wat je jaarlijks bespaard, wederom een mooie besparing voor hooguit een uurtje werk.

Totale besparing

€ 840,- + € 365,- = € 1205,- / 12 maanden = ruim € 100,- netto besparing per maand ten opzichte van je oude situatie en dat voor amper 4 uur werk.

Oftewel ruim € 300,- netto per uur!

Internetprovider

Waarschijnlijk heb je ook nog zo’n supersnel maar ook prijzig internet abonnement en op papier klinkt 500 Mbit download snelheid per seconde alsof je niet zonder kunt. In de praktijk echter is een internetsnelheid van ergens tussen de 60-100 Mbit per seconde, van bijvoorbeeld Tele2, voor huis-tuin en keukengebruik meer als snel zat.

Opzegservice

Naast je vaste lasten heb je hoogstwaarschijnlijk ook bepaalde abonnementen lopen waar je geen gebruik maar van maakt, maar te laks bent op ze op te zeggen. Dat is zonde van je geld, waarschijnlijk kun je ook daar wel een betere besteding voor vinden. Om in de trant van online dienstverlening te blijven is ook hier een website voor:

123opzeggen.nl is dé website voor consumenten om eenvoudig allerlei abonnementen op te zeggen. In totaal kunnen er bij meer dan 2000 bedrijven abonnementen worden opgezegd.

En dat gaat heel eenvoudig in drie stappen:

• Zoek het bedrijf waarvan je het abonnement wilt opzeggen;

• Vul je gegevens in en 123opzeggen.nl maakt direct een opzegbrief voor je aan;

• 123opzeggen.nl verstuurt de opzegbrief naar het bedrijf om je abonnement op te zeggen.

Enthousiast geraakt en ook aan het besparen geslagen? Of heb je zelf nog gouden tips die je graag wilt delen? Laat het me weten.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.