Hoe 92% geld misliep op hun zorgverzekering

Afgelopen jaar is maar liefst 7,3% van de mensen van zorgverzekeraar gewisseld. Dit was het hoogste aantal in jaren. Maar het betekend ook dat ruim 92% van de mensen bleef zitten.

Het einde van het jaar nadert weer en dit is uitstek het moment om te wisselen van zorgverzekering. Toch nemen maar zeer weinig mensen de moeite om dit daadwerkelijk te doen. Op deze manier laten ze tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar liggen.

Slapende klanten noemen zorgverzekeraars dit en het zijn diezelfde slapende klanten die nietsvermoedend akkoord gaan met kleine poliswijzigingen en prijsverhogingen. Immers als je niet bereid bent een nieuwe polis door te nemen, waarom zou je dan ooit nog naar een al lopende polis kijken?

Veranderen van zorgverzekering ingewikkeld?

Dat het ingewikkeld zou zijn om van zorgverzekering te wisselen is een fabel. Je vult wat gegevens in, gevolgd door een paar keer klikken en je hebt een duidelijke overzicht van wat het moet kosten. Ok, hierna moet je de polisvoorwaarden doornemen en vergelijken, niet het spannendste deel van je dag.

Maar zelfs dit neemt het merendeel van de vergelijkingssites je uit handen, door het in een handig vergelijkingsoverzicht te zetten voor je.

Aanvullend verzekerd

Hoe aanvullend verzekerd ben jij? Met een beetje pech heb je een aanvullende verzekering voor de tandarts, onbeperkt fysio, brillen en lenzen. Dit loopt al gauw tot op tot tientallen euro’s per maand en dus honderden euro’s op jaarbasis. Zonde van je geld, zeker als je er al jaren geen gebruik van hebt hoeven te maken.

Neem je echter de moeite om de kleine lettertjes te lezen dan blijkt al snel dat die aanvullende verzekering ook niet het gratis ticket naar echt goede zorg is. Veel aanvullende verzekeringen werken namelijk zo dat je hier per saldo € 250,- per jaar voor betaald, ze maximaal € 500,- uitkeren. Dat lijkt prima in het jaar dat je het nodig hebt, maar het jaar daarop betaal je het misschien als nog terug.

Overstappen altijd de moeite

Eigenlijk is het altijd de moeite om over te stappen van zorgverzekeraar. Dit levert je vaak een leuke jaarlijkse besparing op. Vergelijken en overstappen is iets wat je regelmatig met het merendeel van je vaste lasten zou moeten overwegen.

Zorgverzekering vergelijken? Dat kan gemakkelijk met deze handige en overzichtelijke tool.

Sommige verzekeringen of andere vaste lasten zijn misschien al tijden niet meer van toepassing op je huidige situatie. Daarom zeg ik: ‘vergelijken en verder kijken.’

Waarschijnlijk kun je wel leukere manieren verzinnen om je geld aan uit te geven of het geld wat je bespaart gebruiken om rendement voor je op te leveren of te besparen op je hypotheek.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.