2020: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Waar een jongere versie van mezelf nog vol weemoed terugdenkt aan Oudjaarsdag 1999, de overgang naar het nieuwe millennium. Zijn we ondertussen haast ongemerkt alweer 20 jaar verder. Vandaar dat ik even vooruit en terug wil blikken met jullie.

De periode tussen kerst en oud en nieuw voelt altijd enigszins rommelig en onbestemd aan. Op papier is het een stukje gezelligheid in de donkere dagen, maar voor veel mensen is het ook het einde van een bewogen jaar. Men gaat reflecteren op het afgelopen jaar en hoe deze tijd benut is. Zijn de vorige jaar ingenomen voornemens uitgekomen of waren deze al gestrand voordat januari 2019 om was? Wat zijn de wensen en plannen voor 2020? En op welke wijze gaan we dit realiseren?

“Dat gaat niet, bestaat niet”

onbekend

Als enige advies voor het komende jaar wil ik je dan ook meegeven: zorg voor een positieve instelling. Ik vermijd bewust de tegenwoordige trendy benaming ‘mindset’, omdat dit, in mijn optiek althans, een ietwat zweverige intonatie heeft.

Wel geloof ik er heilig in, dit word ook ondersteund door diverse onderzoeken, dat een positieve instelling bijdraagt aan alles wat je wenst te bereiken en ook daadwerkelijk bereikt. Hetzelfde geldt ook andersom, verwacht je niks van 2020, dan word het ook niks in 2020. Heb je echter grootste plannen, ga hiermee aan de slag en realiseer ze.

Om je hiermee op pad te helpen, dan ook de volgende tips:

Oorzaak en gevolg: slechts weinigen bereiken iets puur op basis van geluk.

Met andere woorden, wil je iets? Dan zul je hiervoor moeten werken. Maak een plan, houdt je daaraan en doet dit vol optimisme en enthousiasme. Of dit nu het starten van een eigen bedrijf is, starten met sparen, versneld aflossen. Alles begint met plannen en volhouden.

Leer van je tegenslagen

Iets goeds moet je verdienen en dit doe je door middel van tegenslagen te overwinnen. Pech op de beurs? Toch de verkeerde hypotheek afgesloten? Verkeerde opleiding of beroepskeuze? Geeft niets, dit zijn niets anders dan leer momenten op je weg naar succes.

Het kan nog! Stap nu over en bespaar op je zorgverzekering

Actie geneest angst

Bang om aan iets te beginnen? Begin eraan en vanaf daar word het vanzelf makkelijker. Niets doen versterkt angst, ondernemen verhelpt dit. Ook dit geldt wederom voor het omgooien van opleiding of carrière, spaarplannen, versneld aflossen en nog veel meer. Het perfecte moment bestaat niet, dus het beste moment om aan iets te beginnen, is nu!

“Een expert is iemand die alle fouten al gemaakt heeft in een bepaald werkgebied.”

Niels Bohr

Denk ik mogelijkheden: oftewel “Dat gaat niet, bestaat niet”

Begin met de gedachte dat iets mogelijk is en je komt uiteindelijk tot een oplossing. Niets goed is ooit begonnen met de gedachte: “Dat gaat niet.” Wil je komend jaar € 200,- per maand (extra) sparen, richt je dan op manieren hoe je dit wel kunt bereiken. Bijvoorbeeld minder uitgeven, manieren verzinnen om meer te verdienen of nog beter, beide.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.