Deck, dekt alleen echte schade!

Besparen op vaste lasten is door de jaren heen een soort vreemde hobby van me geworden. Aangenaam verrast was ik dan ook toen ik hoorde van een nieuwe verzekeraar, namelijk: Deck. Door middel van een een nieuw initiatief breken zei de verzekeringswereld open en leveren daarnaast een fikse maandelijkse besparing op.

Hoe ze dat doen hoor ik je denken? Door middel van alleen te dekken wat er echt toe doet: grote schades. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat 75% van de uitkeringen van ‘normale’ verzekeraars, schades betreft van € 1.000,- of minder. Die bedragen moeten ergens vandaan komen en wel van de premies die jij en ik maandelijks inleggen.

Bij Deck kiezen ze er daarom voor om dergelijke “kleine” schades, helemaal niet uit te keren. Deck, dekt alleen echte schades!

Vrijwillig eigen risico

Het is een vrijwillig verhoogd eigen risico, zoals we dit ook kennen bij de zorgverzekering. De voordelen hiervan? Een aanzienlijk lagere maandelijkse premie. Zo biedt Deck de keuze uit een vrijwillig eigen risico van € 500, € 750 of € 1.000,-.

Dergelijke besparingen kunnen op de langere termijn oplopen tot aanzienlijke bedragen, zeker wanneer je dit geld voor je aan het werk zet door middel van bijvoorbeeld beleggingen of extra aflossingen op je hypotheek.

Hoe werkt Deck?

Wanneer je verzekert via Deck, breng je al je verschillende verzekeringen onder in één polis. Dit levert je zoiezo al polis korting op en daarnaast is het wat overzichtelijker in je bankoverzicht of financiële planning.

Daarnaast werkt verzekeren bij Deck volgens onderstaande drie principes:

  1. Deck is er alleen voor grote pech:Doordat jij zelf de kleine pech draagt, krijg je bij Deck een lage premie. En zeg nou eerlijk: die kapotte zonnebril kun je toch prima zelf vervangen?
  2. Deck vervangt al je losse verzekeringen door één persoonlijke premie op maat:Gewoon één verzekering, één contactpersoon, één premie per maand. Je weet gelijk waar je aan toe bent. Weg met al die losse verzekeringen!
  3. Deck herstelt waar het kan:Door geen geld over te maken maar de schade te herstellen, nemen we jou werk uit handen en geven we veel-claimers en fraudeurs geen kans. Daarbij werken we met professionals om de kwaliteit te waarborgen. Je hebt er geen omkijken meer naar! Ook fijn: door te herstellen blijft jouw premie laag.

Te mooi om waar te zijn?

Zoals je in dit artikel al eens kon lezen dat ik een groot fan ben van besparen op vaste lasten, ben ik uiteraard meteen gaan rekenen en vergelijken of het wel klopt wat ze beweren.

In de berekening ben ik uitgegaan van de situatie zoals deze nu ook bij me geldt:

  • Reisverzekering/annuleringsverzekering met werelddekking en (winter)sport
  • Autoverzekering, WA, wel maximum aantal jaarlijkse kilometers
  • Uitgegaan van eigen risico van € 750,-

Dit is de het aanbod waar ze mee kwamen:

Dit is een vergelijkingsschema wat ik heb gemaakt om de maandelijkse besparing overzichtelijk te maken, let wel dat ik al zo voordelig mogelijk zat qua verzekeringen, de besparing bij jezelf is hierdoor wellicht aanzienlijk groter.

In mijn persoonlijke situatie is mijn huidige autoverzekering aanzienlijk goedkoper als wat zij bieden. Dit kan kloppen omdat ik bij de goedkoopste autoverzekering aanbieder zit die ik na veel research kon vinden.

Conclusie

Ondanks dat ikzelf, waar mogelijk, al heb bespaard op mijn verzekeringen, blijkt het via Deck BV toch nog net iets goedkoper te kunnen. Hierbij laat ik dan dus wel de autoverzekering buiten beschouwing omdat deze het verschil aanzienlijk verminderd.

In bovenstaande situatie levert het, bij het niet claimen van kleine schades, op jaarbasis een besparing op van € 131 tot € 232,- op.

Mocht je echter een ‘slapende klant’ zijn zoals bedrijven dit noemen en heb je dus nog niet eerder bespaard op je verzekeringen, dan is er zeer waarschijnlijk een leuke besparing te behalen.

Ook aan het rekenen en overstappen geslagen? Laat me weten hoeveel jij hebt kunnen besparen!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.