Is beleggen met Flatex te mooi om waar te zijn?

Geplaatst door

Vanaf 17 juni 2019 is één van Duitslands beste brokers ook actief op Nederlandse bodem en de prijzen waarmee ze stunten zijn ongekend laag en eigenlijk te mooi om waar te zijn.

Ze beweren zelf de allerlaagste tarieven in Nederland te hanteren en zoals je op vrijwel ieder financieel blog kunt lezen, zijn het juiste deze kosten die je rendement kunnen maken of breken.

Mocht je willen beginnen met beleggen of juist besparen op de normaal acceptabele ‘bijkomende’ kosten? Lees dan zeker even verder!

Gelijk door naar Flatex? Klik hier!

Te mooi om waar te zijn?

Vaak als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook het geval. Echter bij Flatex maken ze de belofte wel waar! € 0,- transactie- of service fee of andere verborgen kosten.

Vaak als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook het geval. Echter bij Flatex maken ze de belofte wel waar! € 0,- transactie- of service fee of andere verborgen kosten.

Beleggen eng? En wil je liever besparen op je vaste lasten, klik dan hier!

Enige is dat je niet rood moet staan, dus beleggen met CFD’s (Contract’s For Difference) ofwel beleggen met min of meer geleend geld zou ik persoonlijk niet aanraden.

Verschillende platformen

Zoals je ondertussen gewend bent kun je uiteraard weer razendsnel beleggen via je browser of mobiele app. Verwacht geen complexe tools of dergelijke, maar wel eenvoudig en snel kopen en verkopen van aandelen.

Kleine of beginnende belegger

Doordat Flatex géén transactiekosten rekent is deze broker ideaal voor kleine of startende beleggers. Met name bij kleine bedragen zorgen de bijkomende kosten ervoor dat je potentiële winst al grotendeels verdampt voordat je begint.

Weet je hoeveel jij kunt besparen op je telefoonkosten?

Zeker wanneer je je geld gespreid in wilt leggen bespaart Flatex je erg veel rendement. Hieronder zie je een kosten vergelijking met Nederlands andere grote brokers.

Verdienmodel Flatex

Waar Flatex dan haar winst vandaan haalt vroeg ik me ook af, vandaar dat ik de website er op na heb geslagen. Eén en ander zal ik even verduidelijken.

Wij wikkelen uw transacties af op de grootste Europese retail effectenbeurs (Tradegate), waar geen fees betaald hoeven te worden voor uw orders, zoals dat op de traditionele beurzen wel het geval is (1) .

Daarnaast werken wij samen met gerenommeerde internationale aanbieders van financiële instrumenten die bereid zijn ons te vergoeden voor onze samenwerking (2).

Door zeer efficiënt te opereren en door de ontvangst van vergoedingen, zijn wij in staat inkomsten te genereren aan de professionele kant van de handel (3). Hier kunt u als particuliere belegger dus van profiteren. Het is belangrijk en wellicht geruststellend voor u om te weten dat we al vele jaren onder de supervisie staan van de Duitse toezichthouder BaFin. Dit is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM.

Info van Flatex.nl
  1. Fees die niet betaald hoeven te worden, hoeven ook niet doorberekend te worden aan de klant.
  2. Heeft mijn inziens betrekking op de CFD’s en het geld wat je ‘leent’ om deze aan te gaan, dan wel het rood staan.
  3. Klinkt ook aannemelijk, wanneer het merendeel van de handelingen automatisch verloopt kan een organisatie aanzienlijk besparen op kosten. De menselijke factor is (vrijwel) altijd de grootste kostenpost.

Frank adviseert

Zelf beleg ik uiteraard ook en dan hoofdzakelijk in onderstaande twee ETF trackers.

Vangaurd FTSE HDY (IE00B8GKDB10); dit is een verzameling van 1470 verschillende aandelen met een hoger dan gemiddelde dividend uitkering.

Vanguard FTSE AW ( IE00B3RBWM25): 3172 verschillende bedrijven en sectoren, van over de hele wereld, met hierdoor dus een mooie spreiding.

Beide ETF’s zijn niet gelijkmatig verdeeld over de wereld, maar zijn iets meer Amerikaans georiënteerd. Gezien Trump’s uitspattingen en dreigementen van de afgelopen tijd zijn ze momenteel dan ook weer wat scherper gespreid. Een mooi moment om in te stappen, zeker tegen € 0,- bijkomende kosten.

De hoog uitkerende dividend aandelen zijn een mooie buffer voor momenten wanneer de markt even stagneert of zelfs daalt. Op dergelijke momenten blijven bedrijven namelijk (wanneer financieel) mogelijk dividend uitkeren om op die manier te voorkomen dat men verkoopt.

Heb je zelf nog beleggingstips of strategieën? laat het me zeker even weten!

Enthousiast over wat je net gelezen hebt? Deel het dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *