Is beleggen met Flatex te mooi om waar te zijn?

Sinds 17 juni 2019 is één van Duitslands beste brokers ook actief op Nederlandse bodem en de prijzen waarmee ze stunten zijn ongekend laag en eigenlijk te mooi om waar te zijn.

Zelf beweren ze de allerlaagste tarieven in Nederland te hanteren en zoals je op vrijwel ieder financieel blog kunt lezen, zijn het juiste deze kosten die je rendement kunnen maken of breken.

Waarom je beter kiest voor online broker FXFlat? Dat lees je hier!

Mocht je willen beginnen met beleggen of juist besparen op de normaal acceptabele ‘bijkomende’ kosten? Lees dan zeker even verder!

Gelijk door naar Flatex? Klik hier!

Flatex in Nederland, te mooi om waar te zijn?

Vaak als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook het geval. Echter bij Flatex kun je dus beleggen tegen € 0,- transactie- of service fee of andere verborgen kosten.

Enige kanttekening hierbij is dat je niet rood moet staan, dus beleggen met CFD’s (Contract’s For Difference) ofwel beleggen met min of meer geleend geld, dit zou ik persoonlijk dan ook niet aanraden.

Beleggen eng? En wil je liever besparen op je vaste lasten, klik dan hier!

Verschillende platformen

Zoals je ondertussen gewend bent kun je uiteraard weer razendsnel beleggen via je browser of mobiele app. Verwacht geen complexe tools of dergelijke, maar wel eenvoudig en snel kopen en verkopen van aandelen.

Kleine of beginnende belegger

Doordat Flatex géén transactiekosten rekent is deze broker ideaal voor kleine of startende beleggers. Met name bij kleine bedragen zorgen de bijkomende kosten ervoor dat je potentiële winst al grotendeels verdampt voordat je begint.

Zeker wanneer je je geld gespreid in wilt leggen bespaart Flatex je erg veel op normaal bijkomende transactiekosten.

Liever beleggen in vastgoed? Dat kan tegenwoordig ook als (kleine) particuliere belegger, en wel vanaf € 1000,-

Het geld wat je inlegt wordt niet rechtstreeks bij Flatex zelf ondergebracht, zodat wanneer ze in zwaar weer zouden verkeren je nooit je inleg kwijt kunt raken. Tevens is Flatex en bank en valt hierdoor onder het Duitse depositogarantiestelsel, dit geldt tot een bedrag van €100.000,-

Weet je hoeveel jij kunt besparen op je telefoonkosten?

Verdienmodel Flatex

Waar Flatex dan haar winst vandaan haalt vroeg ik me ook af, vandaar dat ik de website er op na heb geslagen. Eén en ander zal ik even verduidelijken.

Wij wikkelen uw transacties af op de grootste Europese retail effectenbeurs (Tradegate), waar geen fees betaald hoeven te worden voor uw orders, zoals dat op de traditionele beurzen wel het geval is (1) .

Daarnaast werken wij samen met gerenommeerde internationale aanbieders van financiële instrumenten die bereid zijn ons te vergoeden voor onze samenwerking (2).

Door zeer efficiënt te opereren en door de ontvangst van vergoedingen, zijn wij in staat inkomsten te genereren aan de professionele kant van de handel (3). Hier kunt u als particuliere belegger dus van profiteren. Het is belangrijk en wellicht geruststellend voor u om te weten dat we al vele jaren onder de supervisie staan van de Duitse toezichthouder BaFin. Dit is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM.

Info van Flatex.nl
  1. Fees die niet betaald hoeven te worden, hoeven ook niet doorberekend te worden aan de klant.
  2. Heeft mijn inziens betrekking op de CFD’s en het geld wat je ‘leent’ om deze aan te gaan, dan wel het rood staan.
  3. Klinkt ook aannemelijk, wanneer het merendeel van de handelingen automatisch verloopt kan een organisatie aanzienlijk besparen op kosten. De menselijke factor is (vrijwel) altijd de grootste kostenpost.

Frank adviseert

Zelf beleg ik uiteraard ook en dan hoofdzakelijk in onderstaande twee ETF trackers.

Vangaurd FTSE HDY (IE00B8GKDB10); dit is een verzameling van 1470 verschillende aandelen met een hoger als gemiddelde dividend uitkering.

Vanguard FTSE AW ( IE00B3RBWM25): 3172 verschillende bedrijven en sectoren, van over de hele wereld, met hierdoor dus een mooie spreiding.

Beide ETF’s zijn niet gelijkmatig verdeeld over de wereld, maar zijn iets meer Amerikaans georiënteerd. Gezien Trump’s uitspattingen en dreigementen van de afgelopen tijd zijn ze momenteel dan ook weer wat scherper geprijsd. Een mooi moment om in te stappen, zeker tegen € 0,- bijkomende kosten.

De hoog uitkerende dividend aandelen zijn een mooie ‘enigzins’ stabiele bron van inkomsten enfungeren daarnaast als buffer voor momenten waarop de markt tijdelijk stagneert of zelfs daalt. Op dergelijke momenten blijven bedrijven namelijk (wanneer financieel) mogelijk dividend uitkeren om op die manier te voorkomen dat men de aandelen verkoopt.

€ 100,- welkomstbonus

Op dit moment heeft Flatex een actie waarbij je een welkomstbons krijgt van € 100,- wanneer je een nieuwe rekening opent en voor 30 september een transactie doet. Betaling van de € 100,- vindt plaats op de dag na de eerste transactie.

Een mooie incentive mocht je toch al overwegen om via Flatex te gaan beleggen.

Heb je zelf nog beleggingstips of strategieën? laat het me zeker even weten!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.