Particulier beleggen in vastgoed via Exporo

Sinds 2014 maakt Exporo het in Duitsland mogelijk voor particuliere beleggers om te kunnen beleggen in vastgoed. Als relatief kleine belegger bleef de vastgoedmarkt vaak buiten bereik, terwijl dit één van de meest waardevaste investeringen voor je vermogen is.

Gelukkig komt Exporo nu ook naar de Nederlandse markt. Een mooi vooruitzicht, maar wat doen ze hoe werkt dat particulier beleggen in vastgoed nu precies?

Hoe werkt particulier beleggen in vastgoed via Exporo?

Via Exporo kun je gespreid beleggen in vastgoed (vanaf € 1000,-), op deze manier zorg je voor een goede spreiding van je beleggingen door dit niet in één maar in meerdere panden te beleggen. Zo spreid je eventueel risico en dit alles via een handig digitaal platform. Omdat Exporo volledige openheid inzake inkomsten en uitgaven biedt in combinatie met goede dienstverlening zoals: beleggen zonder transactie- of orderkosten en zonder account- of stortingskosten. Zijn ze binnen enkele jaren uitgegroeid tot de marktleider in Duitsland.

Tijdelijke welkomstbonus Exporo: Ontvang maar liefst € 100,- cashback!

Zo zijn ze in 2014 begonnen met een bescheiden budget van € 2,1 miljoen, maar hebben ze sinds september 2019 al voor meer dan € 500 miljoen aan kapitaal verworven. Met de komst naar Nederland kan dit kapitaal alleen nog verder toenemen.

Waarom beleggen in vastgoed?

Zoals je in andere artikelen al hebt kunnen lezen ben ik groot fan van beleggen en besparen. Zo investeer ik al tijden maandelijks een bepaald bedrag in Vanguard ETF trackers, met als doel uiteindelijk een dusdanig bedrag bij elkaar te hebben dat ik dit in vastgoed kan investeren. Omdat vastgoed mijn inziens vrijwel altijd een verstandig keus is.

Natuurlijk kan dit ook behoorlijk fluctueren, kijk maar naar de crisis van 2009. Maar vastgoed behoud altijd een bepaalde waarde, ongeacht wat er ook gebeurt. En terugkijkend naar historische rendementen behaald met vastgoed, is het vrijwel altijd de moeite waard. Via deze constructie is het nu ook voor beginnende beleggers binnen handbereik.

Crowdinvestment en Blockchain

Deze termen hebben we de afgelopen jaren meer dan eens gehoord, maar in dit geval lijkt de Blockchain zowaar een keer toegepast te worden op iets nuttigs. Namelijk het beheren van vastgoed maar dan effectief losgekoppeld van traditionele en hoge kosten zoals overdracht, administratie, bemiddeling, etc. In tegenstelling tot een vastgoedfonds met instapkosten en een fondsmanager, met behoud van volledige controle en informatie over je investering.

Liever traditioneel beleggen? Dat kan voordelig en gemakkelijk met BUX!

Voordelen van beleggen via Exporo:

  • Zekerheid door financiering met een hoge overwaarde
  • Zekerheid door een externe pandhouder (zogenaamde ´trust´)
  • Zekerheid door beoordeling marktwaarde door externe taxateur
  • Ze zijn geregistreerd bij de AFM en staan in Duitsland onder toezicht van de BaFin.
  • Samenwerking met ervaren partners op de Nederlandse vastgoedmarkt.
  • Focus op middelgroot vastgoed met een aantrekkelijk rendement op lange termijn door professioneel beheer en een optimale risicospreiding door meerdere eenheden/huurders.
  • Focus op goed gelegen vastgoed met bovengemiddeld potentieel.
  • Gedegen vastgoedanalyse door een team van ervaren vastgoed experts.
  • Team van Nederlandstalige relatiemanagers dat graag voor je klaarstaat.
Sparen geen zin? Direct beleggen in vastgoed! Meer informatie op Beleggingspanden.nl

Conclusie

Zelf denk ik dat beleggen in vastgoed een mooie aanvulling is in je ‘Niet meer hoeven werken potje’. De beste manier is mijn inziens om alles zelf volledig in de hand te hebben en het pand dus daadwerkelijk zelf te bezitten. Hier komen echter weer een hoop aspecten bij kijken zoals opstalverzekeringen, onderhoud en iets gecompliceerdere belastingaangiften.

Terwijl vastgoed beleggen via Exporo min of meer hetzelfde werkt als regulier beleggen. En zo dus een mooie aanvulling kan zijn op je aandelen portfolio, zonder de hierboven genoemde rompslomp. Hierdoor kun je met een kleinere inleg wel stapsgewijs mee profiteren van de stijgende vastgoedmarkt.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.