Van rondkomen tot sparen: een kijkje in het leven van een alleenstaande moeder en ZZP’er

Ik ben een alleenstaande moeder en werk als ZZP’er als copywriter. Ik ben begin 30 en probeer slim te zijn met mijn financiën om ervoor te zorgen dat ik rond kan komen en tegelijkertijd kan sparen voor de toekomst. Ik ben onlangs begonnen met milieubewust beleggen om mijn financiële doelen te bereiken.

InkomstenBedrag
Mijn salaris als ZZP’er€2.000 per maand (gemiddelde over de afgelopen 12 maanden, na afdracht verzekeringen, pensioen en belastingen)
Kinderalimentatie€500 per maand
Totale inkomsten€2.500 per maand
UitgavenBedrag
Huur (inclusief G/W/L)€800 per maand
Boodschappen€200 per week
Benzine€50 per week
Telefoonabonnement€40 per maand
Streamingdiensten€30 per maand
Kindercreche€800 per maand
Totale uitgaven€2.020 per maand

Mijn werk als ZZP’er kan soms op en neer gaan, dus ik probeer mijn uitgaven zo laag mogelijk te houden om ervoor te zorgen dat ik kan rondkomen als ik minder werk heb. Ik doe boodschappen met een lijst om te voorkomen dat ik onnodig dingen koop en kook zoveel mogelijk thuis in plaats van uit eten te gaan om geld te besparen, wel koop ik alles het liefst biologisch omdat dit beter voelt. Ik heb ook mijn lopende abonnementen nog eens goed bekeken en besloten om sommige op te zeggen om geld te besparen.

Als ouders willen we allemaal een goede wereld achterlaten voor onze kinderen. Dit betekent niet alleen het opbouwen van een stevig financieel fundament voor hen, maar ook het creëren van een wereld die duurzaam, rechtvaardig en gezond is. Door onze keuzes en ons gedrag te laten leiden door de gedachte aan de toekomst van onze kinderen, kunnen we een positieve impact hebben op de wereld waarin zij zullen opgroeien. Of het nu gaat om het verminderen van onze ecologische voetafdruk, het steunen van lokale en ethische bedrijven of het aanmoedigen van een gezonde levensstijl, we kunnen allemaal bijdragen aan het creëren van een beter leven voor onze kinderen en de volgende generaties.

Daarom ben ikook begonnen met duurzaam beleggen via Oneplanetcrowd om mijn financiële doelen te bereiken. Ik heb geleerd dat beleggen een geweldige manier is om geld te laten groeien op de lange termijn. Ik ben me ervan bewust dat beleggen risico’s met zich meebrengt, dus ik heb me goed laten informeren en ben bewust van de beslissingen die ik neem. Door te beleggen, kan ik mijn geld laten werken en laten groeien voor de toekomst, maar dit doe ik het liefste wel op milieubewuste wijze zodat ook de volgende generaties hiervan profiteren.

Ik ben me ervan bewust dat het leven als alleenstaande moeder en ZZP’er soms uitdagend kan zijn, vooral als het gaat om financiën. Maar door slim te zijn met mijn uitgaven, te budgetteren en te beleggen, kan ik rondkomen en tegelijkertijd sparen voor de toekomst. Ik blijf hard werken aan mijn financiële doelen en geloof dat ik ze kan behalen met de juiste planning en discipline.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.